Cele mai frecvente concepții greșite despre lentilele de contact

La momentul apariției lentilelor de contact în domeniul oftalmologiei, a existat opinia că acestea erau nesigure și ar putea provoca diverse complicații și procese inflamatorii în sistemul vizual. Acest lucru sa datorat faptului că la acea vreme tehnologiile oftalmice nu erau perfecte și au fost utilizate lentile tradiționale cu o perioadă de purtare de șase luni până la un an.

O caracteristică caracteristică a acestor lentile a fost un nivel scăzut de permeabilitate la oxigen. Pe atunci, utilizatorii au experimentat emoții negative atunci când purtau lentile.

Tehnologiile moderne oferă rezultate de neegalat, luând în considerare permeabilitatea la oxigen, purtarea confortabilă și confortul în procesul de utilizare. Se recomandă purtarea lentilelor doar două până la patru ore pe zi.

Cât timp pot fi purtate lentilele de contact este setat ținând cont de materialul din care sunt fabricate. Astăzi, există două tipuri de materiale:

  • Hidrogelul este cel mai popular material. De asemenea, este necesar să se țină seama de marca de lentile, deoarece în timpul zilei puteți purta între opt și douăsprezece ore, iar lentilele de contact trebuie îndepărtate noaptea.
  • Combinația dintre silicon și hidrogel este o nouă descoperire în domeniul oftalmologiei: lentilele silicon-hidrogel au o permeabilitate ridicată la oxigen. Această combinație face posibilă utilizarea lentilelor pe tot parcursul zilei și somnul în ele noaptea.

Lentilele de contact sunt din sticlă?

Lentilele de contact sunt fabricate din materiale de înaltă tehnologie care sunt compatibile biologic și creează senzația de lipsă a lentilelor pe ochi.

Lentilele de contact sunt scumpe

Pe piața modernă, există un număr mare de mari companii internaționale care produc lentile de contact, iar acest produs devine din ce în ce mai popular.

Pe piața mondială, lentilele de contact au devenit mult timp o necesitate zilnică și nu un accesoriu scump. Lentilele moderne sunt de o calitate excelentă la un preț accesibil.

Lentile de contact cu spectru de culori exclusiv pentru acei oameni care au o vedere slabă

Această concepție greșită este nefondată, deoarece lentilele colorate sunt populare atât în rândul persoanelor cu vedere foarte slabă, cât și în rândul celor care au o vedere normală.

Lentilele afectează vederea

Spre deosebire de ochelari, lentilele de contact transmit o imagine mai clară, ceea ce ajută la reducerea oboselii ochilor, ca urmare a reducerii riscului de deteriorare a sistemului vizual. Datorită lentilelor de contact, vederea vizuală este semnificativ crescută, iar imaginea nu este distorsionată, ceea ce nu poate fi realizat atunci când purtați ochelari.

De asemenea, știința tehnologică modernă oferă lentile multifocale, care sunt recomandate celor care au probleme de vedere atât la apropiere, cât și la distanță.

Lentilele de contact provoacă disconfort și necesită timp pentru a vă obișnui

Astăzi, lentilele sunt fabricate din materiale care fac posibilă simțirea confortului imediat după prima îmbrăcare. Atunci când alegeți lentile de contact, experții recomandă cumpărarea lentilelor pentru uzura zilnică sau a lentilelor din silicon-hidrogel.

Contacte